Almatorta rózsa
klasszikus francia almatorta
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 ¼ csésze liszt (150 g)
- 1 evőkanál cukor (12 g),
- ¼ teáskanál só (1,5 g)
- 1 hideg sótlan vaj,
- kockára vágott (120 g)
- 1 tojás sárgája
- 2 evőkanál jeges vizet (30 ml)
A befőtt:
- 3 gála alma, meghámozva, kimagozva és darabokra vágva
- 2 evőkanál cukor (25 g)
- ¼ csésze almalé (60 ml)
- ¼ csésze vizet (60 ml)
- 1/8 teáskanál fahéj (2 g)
- 1 citrom reszelt héja
A torta belsejébe
- 2 gála alma, hámozott, bélelve és szeletelt 1/8 "vékonyan
- ½ teáskanál cukor (2 g)
- 2 evőkanál sárgabarack lekvár,
- addig melegítjük, amíg folyékony nem lesz
- (30 ml) gyümölcslé
- ½ citrom
Leírás a tésztához:
Egy tálba egy élelmiszer-feldolgozó össze lisztet, sót és a cukrot és a pulzus, amíg össze. vajas kockák néhány olyan időpontban, lüktető gyorsan, amíg a tészta hasonlít durva étkezés.
Beat tojás, vízzel. Add a tojás keverék, lassan pulzáló egészen addig, amíg tészta jön össze. Kapcsolja ki rá egy lisztezett felületre and roll egy labdát, majd pat le a lemezt. Wrap lemez műanyag és hűtőszekrényben 30 percig (vagy pop a fagyasztóba, 10)
Eközben az alma darabokat, almalé, víz és fahéj keverékében főzzük egy nagy fenekű serpenyőben.
- Fedjük le, és forraljuk fel, és 10 percig főzzük.
- Utána vegyük le a fedőt és addig pároljuk, amíg a folyadék elpárolog.
- készítsünk sűrű alma masszát egy villával.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, akkor sűrűsödik ahogy hűl.
Roll ki a tésztát rá egy lisztezett felületre, és illeszkedik a 9 "tart pan. Spread egy réteg befőtt alján, és helyezzük fagyasztó közben felkészülni a alma.
2 db almát hámozzunk meg és vágjuk negyedekre majd kimagozás után nagyon vékony szeletekre. Tegyük tálba, és nyomjünk rá citromlévet, hogy megakadályozzuk a barnulast.
A tortaformában elkészített vékony tésztára kenjükrá az alma masszát majd a szelet almát nagyon vékonyan körbe-körbe helyezzük rá mint egy rózsa lenne..
Amikor elhelyeztük az almát az ötlet, hogy hozzon létre egy csiga mintával. Kezdve a külső és a munka az utat a központban. réteg minden alma, vágott oldalával lefelé, egy kissé átfedő másik, hogy az utat az egész torta amíg el nem éri a központban.
Süssük előmelegített sütőben (200 ° C) 15 percig, majd csökkenti kell a hőt (175 C), és süssük még 20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
Ezután tegyünk a sütő tetejére a grillezőhöz de csak 1-2 percig, amíg csak az alma széle el nem kezd sötétedni, de vigyázz mert könnyedén elszenesedhet. Utána helyezze a lekvárt a mikrohullámú és a hő nagy 15 másodpercig, vagy amíg meg nem olvad és kenegesd be a torta tetejét, hogy csodás fénye legyen.
Tálaljuk vanília fagylalt vagy egy massza a házi tejszínhabbal .
Házi tejszínhab hozzávalók:
- 2 csésze tejszín (480 ml)
- 2 evőkanál porcukor (13 g)
- 1 teáskanál vanília kivonat (5 ml)
Módszer: Keverje össze az összetevőket amíg merev hab nem lesz belőle.