Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Drága Lányaim és Fiam! Biztos  most mosolyogtok, hogy ezt is leírom nektek, de én is menet közben tanultam meg, hogy mi szükséges feltétlenül a konyhában.

 

HŰTŐSZEKRÉNY 

 

Talán viccesen hangzik, de egy hűtőszekrény volt amit leghamarabb be kellett szereznem, hogy ne romoljanak meg az élelmiszerek és lehetőleg legyen a mélyhűtőben végszükség esetére egy-két pizza és toastkenyér is. 

 

 

Kép

 

 

 

 

Az élelmiszerek tárolása

Az élelmiszerek tárolásának célja, az élelmiszerek felhasználásig történő minőségi és mennyiségi megóvása. Az élelmiszerek tárolását felhasználásukig jellegüknek, összetételüknek megfelelően végezzük.

  • zöldség, gyümölcs 8 -10 C
  • tojás 5 C
  • hús- és húsipari termék, tej-, tejtermék 2- 5C
  • mélyhűtőt termékek -18C.

 

 

 

 Ráadásul egyátalán nem mindegy, hogy milyen hűtőt veszel magadnak, mert óriási a választék belőle.  Mindenképpen érdemes többet áldozni egy energiatakarékos, önmagát leolvasztó hűtőre. ( "No Frost" )  Persze be lehet szerezni az interneten használt, de még működőképest hűtőt is, csak az első villanyszámlánál kapkodjuk majd a fejünket, hogy mitől lett ilyen magas. a számlánk. A régi hűtőszekrények rengeteg energiát fogyasztanak, érdemes egy drágább de alacsony fogyasztású hűtőt választani, hosszútávon olcsóbb lesz üzemeltetni, így hamar megtérül az ára.

 

 

Kép

 

Ma már kapható A+, A++ jelzésű energiatakarékos hűtők is. Érdemes jó előre gondolkodni, hogy hány személyes háztartást fogsz vezetni 3-4 év múlva. Amennyiben gyermeket, gyermekeket terveztek nem érdemes kis hűtőt választani, mert nagyon hamar kinövi a család.

 

EDÉNYKÉSZLET

Kép

 

 Többfajta edénykészletet lehet kapni, de  aki megteheti annak a levehető vagy a fémnyelű készletet ajánlom amit sütőbe is be lehet tenni, ha meg akarjuk piritani  az étel tetejét, vagy csak egyszerűen melegen szeretnénk tartani az ételet a vendégek megérkezéséig.

 

Kép

FAKANALAK 

Kép

 Én egy fakanáltartót is beszereztem, hogy azonnal kéznél legyenek amikor szükségem van rájuk. Nem karcolja a lábost ezért ideális minden háztartásban.  Mindenféle formájú kapható és nagyon olcsó az ára is.

 

KÉSEK

Kép

 

Érdemes egy jómínőségű késkészletet beszereznünk és akkor nagyon sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat. Néha nem érti az ember miért is utál főzni? Mert nincsenek meg hozzá az alapvető jómínőségű eszközei amivel gyorsan és könnyen lehet húst vagy zöldséget szeletelni. Persze, hogy utálatos a főzés, ha a harmadik kést húzzuk elő a fiokból amivel képtelenek vagyunk felszeletelni a húst a vacsorához.

 

Kép

Egy jó késkészlet tartalma:   


hámozó kés, 7 cm 
zöldséges kés, 11 cm
kenyérvágó kés, 23 cm
konyhai kés. 16 cm
szeletelő kés 24 cm

 

 

 

VÁGÓDESZKA

 

           Kép     Kép

 

Mindenképpen kemény fából, műanyagból vagy üvegből legyen és nagyon fontos a jó tisztíthatósága is.  Jó, ha több darab van belőle, külön a húsnak, külön a sajtnak és a zöldségeknek. 

 

Kép

 

HÁMOZÓ

Kép

Hogy még gyorsabban menjen a krumpli és a zöldség hámozása, ráadásul jó ha több van belőle mert ketten minden könnyebb és vidámabb.

 

RESZELŐ

 

Kép

Érdemes a kezdéshez egy 4 oldalú reszelőt választanunk, így nem gond az uborkasaláta vagy a reszelt sajt elkészítése.

 

SÓ, BORS ÖRLŐ

 

Kép

 

Nincs jobb, mint frissen őrölt borsot tenni az ételbe. Jobb lesz íze, az illata. Össze sem hasonlítható a tasakban kapható társaival. Érdemes szétnézni az interneten, mert ott sokkal olcsóbban juthatunk hozzá, mint a boltokban. 

 

SZŰRŐ

 

Kép

 

 

 

MÉRŐEDÉNY

 

 

Kép

 

 

CITROMFACSARÓ

Kép

 

 Fantasztikusan szép design darabokat lehet kapni ebből a mindennap használatos termékből, azonban csak az olyanok jók, amik felfogják a magokat is.  Teljesen mindegy, hogy fém, üveg vagy műanyag, lényeg, hogy kiszűrje a magokat. Válaszd azt, amelyik neked jobban tetszik.

 

Kép

 

ÉTKÉSZLET, TÁNYÉROK

 Itt is döntő, hogy hosszútávra gondolkodjál és minimum egy 6 személyes készletet vásárolj, hogy a barátaidat is meg tudd kínálni egy finom vacsorával.

 

Kép

 

HABVERŐ

Nekem a jobboldali jön be, mert teljesen csomómentesre tudom keverni vele a rántást.

 

Kép

 

KONZERVNYITÓ 

Kép

DUGÓHÚZÓ

Kép