Paprikás krumpli
Talán a legtöbbet fogyasztott étel volt gyermekkoromban a paprikás krumpli. Ha nyaralni mentünk egy kis rezsón is pillanatok alatt elkészült és nagyon szerettük.
Hozzávalók:
- hat szép nagy krumpli kockára vágva
- egy szál parasztkolbász
- egy fej vöröshagyma felkockázva
- egy paradicsom
- egy paprika
- egy csapott evőkanál pirospaprika
- só
- víz
Elkészítése:
A kolbászt felkarikázom, megsütöm, félreteszem.
A kolbász zsírján megfonnyasztom a hagymát, mehet hozzá a krumpli, pirospaprika.
Átforgatom, felöntöm vízzel, épp csak ellepje. Bele karikázom a paprikát, paradicsomot, sózom. Közepes lángon fél órát főzöm.
Megkóstolom, és ha minden stimmel, mehet vissza a kolbász. Tíz perc és tálalhatunk! Jó étvágyat! Uborka saláta vagy kovászos uborka a legfinomabb hozzá!