Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Az olasz konyha = boldogság, egyszerűség

 

Az olasz konyhában nincsenek lélegzetelállító blikkfangok, a legnépszerűbb ételek hétköznapi hozzávalókból és igen gyorsan elkészíthetőek.

 

Kép

 

 

 

Az olaszos fogások mégis attól lesznek rendkívüliek, hogy a paradicsom nem kamionban, hanem a szabadban, sok napsütés által érett be, ízletes és lédús, akárcsak a dinnye. De volt ideje beérni a sajtnak és a sonkának, és friss a bazsalikom, a fokhagyma is.

 

Kép

 

 

 

 Teríték, dekoráció: Ha olasz vacsorát készítesz, nemcsak az étellel, de a terítékkel sem kell túl sokat bajlódni. Elég az egyszerű fehér tányér, mindenféle ciráda nélkül. Viszont kell egy jó hosszú asztal, amely köré jó sok embert meg lehet hívni, hogy kialakuljon az a bizonyos olaszos zsibongás. Dekorációnak elég egy-egy régi üvegben egy-egy szál kerti virág, illetve mindenképpen kerüljön az asztalra néhány üveg chianti és apró tálkában frissen reszelt parmezán.

 

Kép

 

 Filmtippek: Egy „csendesebb” este is olaszosabbá válik, ha néhány filmmel alapozunk. A Római vakáció klasszikus, azonban túl visszafogott, a Keresztapa-trilógiáról meg nem a nyaralás jut az ember eszébe. Könnyed vacsorához könnyed film illik: a Napsütötte Toszkána és a Minden kút Rómába vezet éppen megteszi, az utóbbi nem ígér ugyan nagy filmélményt, de egy-két nagy nevetést azért garantál. Szintén remek, felkavaró kalandokat kínál a keserédes film, az Olasz nyelv kezdőknek is.