Sertés részei
A sertés részei:
A sertés különböző húsrészeinek elnevezései és a felhasználásuk módjai.
*Fej: főzve, fülek és az orr kocsonyának, a toka rész zsírnak, szalonnának
* Tarja: egybesütve, szeletelve, rántva, kolbászhoz, apróhúsnak, pácolva, füstölve
* Hosszú karaj: egybesütve, szeletelve, rántva, pácolva, füstölve, főzve
* Rövid karaj vagy borda: egybesütve, szeletelve, rántva, pácolva, füstölve, főzve
* Comb, sonka: egybesütve, apróhúsnak, pácolva, füstölve (sonka)
* Oldalas: sütve, pácolva, apróhúsnak, füstölve, főzve
* Dagadó: főzve, apróhúsnak, vagdaltnak
* Lapocka: egybesütve, párolva, pörköltnek, paprikásnak, tokánynak, pácolva, füstölve (kötözött sonka)
* Csülök: sütve, pácolva, füstölve, kocsonyának
* Köröm: pörköltnek, pácolva, kocsonyának, füstölve
* Farok: főzve, pörköltnek, kocsonya