Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almás-répás golyók

  Nagyon finom téli sütemény ez az almás golyócska. A recept kb. 15 golyóra elegendő, így ha nagyobb társaságot hívsz, a többszörösét kell elkészítened, mert hamar elfogy. Gyerekzsúrra is tökéletes, nádcukorral egészséges finomság.

 

almas-repas-golyocskak-1.jpg

 

 

Elkészítése:

A répát és az almát megmossuk, megpucoljuk, és kislyukú reszelőn lereszeljük.  Annyi darált kekszet adunk hozzá, hogy gyúrható  masszát kapjunk belőle. Hozzádjuk a citrom héját és a levét majd fahéjjal és szegfűszeggel, vaniliával és a cukorral ízesitjük. 
 
 Formázzunk diónyi golyókat belőle és tegyük hűtőbe kis időre. Tálalás előtt fahéjas porcukorban  forgassuk meg őket. Jó étvágyat!